zondag 29 januari 2012

Pompoensoep

Lekker winters soepje, voor 6 personen.

Nodig:
- ongeveer 800 gr. pompoen-vruchtvlees (in blokjes), van een kleine ronde oranje pompoen (weet even niet hoe ze heten), of een butternut squash. Persoonlijk vind ik de eerste het beste geschikt voor dit doel.
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 kleine stengels bleekselderij, of 1 grote
- 1 flinke winterpeen, of 2 kleintjes
- olijfolie
- 1 theelepel (gedroogde) rozemarijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel tijm
- peper en zout
- 1 liter kippenbouillon (voor de vega-versie neem je groenten-bouillon)

Snijd de ui, bleekselderij en peen in kleine stukjes. Fruit ze samen met de knoflook, bleekselderij en winterpeen in de olie. Voeg vervolgens de pompoen en de kruiden toe. Schep even om en voeg de bouillon toe.
Laat een kwartier zachtjes pruttelen. Prik in de groenten om te kijken of ze gaar zijn. Als dat zo is, kun je de soep met de staafmixer of in de blender pureren.

Prima in te vriezen:


2 opmerkingen:

  1. Ook heel lekker met wat currypoeder/currypasta of gember erdoor voor wat extra pittigheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook lekker om op het einde het sap van een sinaasappel toe te voegen.
    Tot slot bestrooien met verse koriander.

    BeantwoordenVerwijderen